RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Джулия Манкузо триумфира на Супер Джи в Гармиш-Партенкирхен

Публикувано в: Зимни, Ски
14:19, 5 фев 2012, Автор: , Преглеждания:52

снимка: REUTERS/Dominic Ebenbichler

САЩ отново лекува с победа в алпийските ски при дамите, но този път успехът дойде от Джулия Манкузо, която бе най-бърза на Супергигантския слалом в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

Американката завърши състезанието с време от минута и 20,50 секунди и по този начин постигна първа победа в Световната купа през този сезон. Голямата фаворитка за успеха Линдзи Вон отпадна от надпреварата.

Втора, на 13 стотни, приключи представителката на Австрия Анна Фенингер. Място на подиума намери и Тина Вайратер от Лихтенщайн, която изпревари само с десет стотни любимката на домакините Мария Хьофъл-Рийш. Елена Куртони (Италия) и Мари Маршан-Арвие (Франция) допълниха първата шестица.

В класирането за Световната купа Линдзи Вон остава начело с 1350 точки, а Тина Мазе остава втора с 868, след като словенката също не завърши в Гармиш. Трета е Рийш със 796.

В подреждането за малкия кристален глобус начело е Вон с 313, но Фенингер е вече само на 20 точки от американката с 293. Манкузо е вече трета с 269.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации