RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Петима българи на финал на „Дан Колов“ и „Никола Петров“

Публикувано в: Борба
19:14, 5 фев 2012, Автор: , Преглеждания:485

Петима българи се класираха за финалните схватки на турнирите по свободна и класическа борба „Дан Колов“ и „Никола Петров“, които се провеждат в столичната зала „Универсиада“.

За златото на „Дан Колов“ ще се бори световният шампион в свободния стил Михаил Ганев (84). Негов съперник ще бъде бразилецът Адриан Гауде. Преди това българският национал се справи със Здравко Добрев, Неделчо Неделчев и Омаргаджи Магомедов (Беларус).

В българския финал при 60-килограмовите ще се срещнат Анатолий Гуйдя и Владимир Дубов. В полуфиналите натурализираният бесарабски българин Дубов надделя над бронзовия олимпийски медалист от по-долната категория Радослав Великов. Гуйдя пък се наложи над Вячеслав Андреев (Беларус) на полуфиналите.

В тежка категория Димитър Кумчев ще се бори за златото срещу Чинтоан Рарес (Румъния). Преди това националът взе две победи – срещу арменеца Руслан Башиев и испанеца Хосе Куба. В същата категория Божидар Бояджиев, който се върна на тепиха след едногодишно отсъствие, загуби на полуфинала именно от Рарес.

В класическия стил до финала стигна Александър Костадинов (55). Той победи турчина Мухарем Ачикюрек, после и иранеца Мардани Мехрдад с по 2:0 части. Така на финала по-късно днес Костадинов ще спори с грузинеца Камел Карабадзе. В същата категория Венелин Венков загуби на четвъртфиналите от молдовеца Виктор Киобану.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации