RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мишо Клечеров 29-и на спринта в Контиолахти, Мартен Фуркад с първи успех

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
12:47, 11 фев 2012, Автор: , Преглеждания:107

снимка: REUTERS/Hakon Mosvold Larsen/Scanpix

Мартен Фуркад записа своята първа победа в спринта през този сезон и общо трета в кампанията, след като триумфира драматично на Световната купа по биатлон във финландския зимен център Контиолахти.

Французинът, който бе първи в стартовия списък, допусна една грешка при „правия“, но това не се оказа фатално, след като Фуркад преодоля дистанцията от 10 км за 24,58,2 минути. Само на 0,8 секунди зад Мартен остана руснакът Тимофей Лапшин, който свали всичките си мишени, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с втората позиция. Бенямин Вегер от Швейцария също бе „чист“ на стрелбището, но финишира на едва 1,6 секунди от победителя.

Великият Оле Ейнар Бьорндален бе много близо до успеха днес, но направи една грешка от „прав“, което го прати на четвърта позиция с пасив от 6,6 секунди. С прекрасно представяне днес се отличи американския състав, като Лоуъл Бейли и Ръсел Къриър завършиха съответно на пето и шесто място.

Михаил Клечеров направи поредно силно състезание, след като свали всичките си десет мишени и финишира на 29-място с изоставане от Фуркад от минута и 9,9 секунди. По този начин Мишо има отличен шанс да запише добро представяне и в утрешното преследване, като се има предвид добрата му стрелба. Освен това той ще добави и 12 точки към своя актив от Световната купа.

Владимир Илиев направи по един пропуск от „легнал“ и „прав“ и приключи надпреварата на 55-а позиция с пасив от 2,12,2 минути. Красимир Анев нямаше ден на стрелбището и допусна три грешки, което го прати на 61-о място и по този начин Краси ще пропусне утрешното преследване. Последният българин – Мирослав Кенанов, се представи слабо, след като записа едва 50% стрелба и логично финишира на 83-а позиция.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации