RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Осми успех за Магдалена Нойнер на спринта във Финландия

Публикувано в: Биатлон, Зимни
14:40, 11 фев 2012, Автор: , Преглеждания:98

снимка: REUTERS/Hakon Mosvold Larsen/Scanpix

Магдалена Нойнер спечели своята осма победа през този сезон, след като триумфира на спринта на 7,5 км във финландския зимен център Контиолахти. За германката това е шести успех в дисциплината и общо 32-и в нейната кариера в Световната купа. 

Нойнер започна състезанието с грешка от „легнал“, но този пропуск не се оказа фатален и след страхотно ски-бягане до края представителката на Бундестима спечели надпреварата с време от 23,07,4 минути. Кайса Макерайнен зарадва домакините с второто си място, след като също направи една грешка, но бе по-бавна с 12,3 секунди. Най-бърза по пистата бе Дария Домрачьова, която с цели два пропуска се нареди трета, с пасив от 17  секунди.

Първата в крайното класиране, която свали всички мишени бе Олга Зайцева. Рускинята, обаче, остана четвърта на половин минута от победителката. Анастасия Кузмина също показа завидни умения със ските и въпреки двата си пропуска на огневия рубеж приключи на пето място. Мириам Гьоснер затвори първата шестица със стопроцентова стрелба.

Българките се представиха доста слабо днес, като най-добра от нашите бе Емилия Йорданова. Еми записа по един пропуск в двете си посещения на стадиона и в крайна сметка финишира 69-а на четири минути от Нойнер. Нина Кленовска остана на 70-а позиция с четири грешки, докато Дафинка Коева регистрира 80% стрелба и приключи на 75-о място.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации