RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Костелич с категорична победа на суперкомбинацията в Сочи, Чонгаров 24-и

Публикувано в: Зимни, Ски
12:58, 12 фев 2012, Автор: , Преглеждания:43

снимка: REUTERS/Wolfgang Rattay

Ивица Костелич спечели трета победа в суперкомбинацията през този сезон, след като в четвъртия старт от дисциплината завърши на първо място в руския зимен курорт Сочи.

Носителят на големия кристален глобус беше 15-и след спускането, но в слалома буквално отнесе своите конкуренти с уникално каране. Хърватинът завърши с общо време от 2,50,21 минути и изпревари с цяла секунда и 16 стотни големия си опонент през този сезон Беат Фойц от Швейцария, който бе начело след първия манш.

С чудесно представяне във втория манш французинът Тома Мермило-Блонден се добра до почетната стълбичка, приключвайки трети с пасив от 1,77 секунди. Матео Марсалия от Италия изненадващо финишира четвърти, докато Бенямин Райх (Австрия) и Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) затвориха първата шестица.

Никола Чонгаров направи добро представяне и успя да стигне до точките, след като финишира на 24-а позиция с пасив от 9,27 секунди. Георги Георгиев също имаше шанс да запише актив за СК, но не успя да завърши във втория манш.

В класирането за Световната купа начело продължава да бъде Ивица Костелич с актив от 1043 точки, докато Беат Фойц е втори с 973. Марсел Хиршер е трети с 825.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации