RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Девойките на България на 15-о място в щафетата на Световното във Финландия

Публикувано в: Биатлон, Зимни
11:51, 22 фев 2012, Автор: , Преглеждания:110

България завърши на 15-о място в щафетата 3х6км при девойките младша възраст на Световното първенство по биатлон във финландския зимен курорт Контиолахти. Нашите, които бяха в състав Стефани Попова, Бетина Благоева и Даниела Кадева, останаха на 8,46,9 минути от първото място, след като завъртяха две наказателни обиколки и използваха 12 допълнителни патрона.

На първи пост Попова направи отлично състезание, след като използва само три резервни куршума и финишира на девета позиция с пасив от малко повече от една минута. Благоева не успя да издържи на напрежението на втория пост, след като влезе за два рунда в „кошарата“ при „легналия“, но след това свали всичките си мишени, с помощта на три допълнителни изстрела. По този начин Бети предаде щафетата на 15-а позиция с пасив от почти шест минути. Кадева успя да запази мястото ни в крайното класиране, след като използва общо три резервни патрона, за да финишира 15-а с изоставане от 8,46,9 минути.

Златните медали бяха спечелени от момичетата на Украйна (Юлия Журавок, Юлия Брихинец, Анастасия Меркушина), които използваха само четири допълнителни куршума и завършиха с аванс от 58,2 секунди пред Швеция (Лин Персон, Хана Йоберг, Лотен Сьорден). Скандинавките успяха да стигнат до среброто, след като в страхотен финален спринт Сьорден надделя над австрийката Хаузер. По този начин Австрия (Кристина Рийдер, Юлия Райзингер, Лиза Тереза Хаузер) се задоволи с бронзовите медали

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации