RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Юношите с 16-о място в щафетата на Световното в Контиолахти

Публикувано в: Биатлон, Зимни
14:09, 22 фев 2012, Автор: , Преглеждания:111

Българските юноши завършиха на 16-о място в щафетата на 3х7,5 км на Световното първенство по биатлон във финландския зимен център Контиолахти. Нашите „лъвчета“ в състав Ради Пълевски, Денислав Шехтанов и Антон Синапов записаха две наказателни обиколки и използваха 12 допълнителни патрона, за да завършат на шест минути от победителите.

На първи пост Пълевски имаше нужда от три резервни изстрела, за да свали всички мишени и предаде щафетата на 20-о място с пасив от 3,15,3 минути. След това Шехтанов влезе веднъж в „кошарата“ на „легнал“ и след четири допълнителни патрона изкачи България до 19-а позиция с изоставане от 5,11,9. Синапов също въртя наказателен рунд, но от „прав“, въпреки това Тони съумя да придвижи „трикольорите“ до 16-ото място в крайното класиране с пасив от шест минути.

Титлата отиде в ръцете на Франция, след като Клеман Дюмон, Флориан Риво и Аристид Бежу използваха 11 допълнителни куршума и финишираха на 38,2 секунди пред триото на Швеция (Пер Нилсон Форсберг, Виктор Олсон, Роберт Сьострьом). Бронзовите медали бяха спечелени от Германия, която бе в състав Никлас Хомберг, Максимилиан Янке и Матиас Дорфер.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации