RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Любослав Пенев избра Попето за капитан на България

Публикувано в: Футбол България
18:11, 28 фев 2012, Автор: , Преглеждания:87

Ивелин Попов ще изведе с капитанската лента националния отбор на България в утрешната контрола срещу Унгария. Срещата е от 19:00 часа на стадиона в Дьор.

„Ивелин Попов ще бъде първи капитан, втори капитан – Николай Михайлов“, каза селекционерът Любослав Пенев на пресконференцията преди мача. Мачът с Унгария ще бъде дебют за Пенев начело на националния отбор. Той определи Унгария като фаворит в утрешния мач, но се надява неговите избраници да покажат характер.

„Срещу Унгария искам да видя как момчетата са схванали идеята и стила, който искам да практикуваме занапред. Искам да видя професионално отношение по време на целия мач. Ще срещнем един силен противник с добри изпълнители. Затова тази проверка е много ценна за мен. С оглед на показаното от България и Унгария в квалификациите за европейско първенство, Унгария е фаворит. Но аз непрекъснато повтарям на моите играчи, че трябва да се играе без страх, със самочувствие и да показват това, което могат. Искам моят отбор да покаже характер и да видяедна основа за бъдещи успехи“, каза Любослав Пенев.

„Идеята ми е една основна група от футболисти да бъде заедно минимум 3-4 години, за което време да изиграе 15-20-25 мача заедно. Ще се постарая да изградя отбор от нови футболисти. Сегашното поколение вече не е толкова активно и трябва да предаде щафетата на следващото поколение“, каза още Пенев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации