RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Вики Ребенсбург с нова победа в Офтершвангер

Публикувано в: Зимни, Ски
15:05, 3 мар 2012, Автор: , Преглеждания:40

снимка: Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Виктория Ребенсбург продължава да се представя много силно на Световната купа по ски в германския зимен център Офтершвангер Хорн, след като днес спечели втора поредна победа в гигантския слалом.

Днес представителката на домакините бе с най-добро време в първия манш, но във втория не се представи много добре. Въпреки това големият аванс от предобедното спускане помогна на Вики да завърши първа с общ резултат от 2,28,99 минути.

Много близо до първия си успех в кариерата в тази дисциплина остана Линдзи Вон. Американката бе най-бърза във втория манш и финишира на 26 стотни зад Ребенсбург. Прелестната словенка Тина Мазе приключи трета, след като изпревари само с една стотна красавицата от Австрия Анна Фенингер. Таня Путиайнен (Финландия) и Ирене Куртони (Италия) допълниха първата шестица.

С втората си позиция днес Вон е много близо до спечелването на Световната купа, след като вече има 1708 точки и е на почти 500 пред втората Тина Мазе, която е с 1214 пункта.

В подреждането за малкия кристален глобус начело е Ребенсбург с 490 точки, а Вон вече е втора с 355, Теса Уорли е трета с 346.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации