RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Извънземната Магдалена Нойнер със световно злато в спринта, Еми Йорданова 42-а

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:05, 3 мар 2012, Автор: , Преглеждания:161

снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

Магдалена Нойнер за пореден път доказа извънземната си класа и спечели златен медал в спринта на 7,5км на Световното първенство по биатлон в германския зимен център Руполдинг.

Представителката на домакините свали всичките си 10 мишени и завърши състезанието като най-бърза с време от 21,07,0 минути. Германската звезда изпревари Дария Домрачьова с 15,2 секунди, въпреки че и беларускинята не сгреши на огневия рубеж.

Бронзовото отличие отиде в сензацията на надпреварата Вита Семеренко. Украинката показа завидна работа със ските и след като бе десет от десет на стрелбището приключи на 37,6 секунди зад Нойнер. Хелена Екхолм (Швеция) и Мари Лор Брюне (Франция) също бяха с чисти стрелби, но се наредиха на четвърта и пета позиция. Тора Бергер затвори шестицата с девет свалени мишени.

Емилия Йорданова се представи силно за България, след като записа десет точни изстрела и финишира на 42-о място с пасив от 2,52,0 минути. Еми успя да се класира и за преследването, докато останалите ни участнички останаха извън топ60. Нина Кадева приключи 84-а с три грешки, Ния Димитрова 92-а с четири пропуска и Десислава Стоянова завърши 94-а също с шест свалени мишени.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации