RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Дария Домрачьова грабна световната титла в преследването

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:16, 4 мар 2012, Автор: , Преглеждания:60

снимка: JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images

Дария Домрачьова се наложи над всички дами в днешното преследване на 10 км на Световното първенство по биатлон в германския зимен център Руполдинг. Беларускинята за пореден път беше най-бърза на трасето и грабна златното отличие само с два пропуска в стрелбата.

Вчера Домрачьова спечели сребро в спринтовата дисциплина, а днес се изкачи с едно стъпало по нагоре. Това е първи златен медал в кариерата на талантливата беларускиня.

Великата Магдалена Нойнер също спази традицията и не успя да дублира резултата си от спринта. Представителката на домакините беше лидер почти през цялото състезание, но две грешки при последната стрелба я лишиха от победата. Нойнер завъртя общо три наказателни обиколки в преследването и грабна сребърното отличие.

Само един сезон в големия биатлон бяха нужни на Олга Вилухина за да спечели медал от Световно първенство. Рускинята допусна само един пропуск при третото си посещение на рубежа и това беше достатъчно да вземе бронза в надпреварата.

Емилия Йорданова бе единствената наша представителка, която имаше право да стартира в преследването. Българката завъртя общо три наказателни обиколки и финишира на 46-а позиция с изоставане от +5:59.8 минути от Домрачьова.

Андреа Хенкел също заслужава поздравления за днешното състезание. Нисичката германка тръгна от далечната 34-а позиция и успа да повали всички 20 мишени на огневия рубеж. Това отреди на Хенкел 11-о място в крайното класиране.

Източник: Biathlon BG

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации