RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Канадка с шокираща победа на слалома в Офтершвангер

Публикувано в: Зимни, Ски
15:33, 4 мар 2012, Автор: , Преглеждания:65

снимка: THOMAS KIENZLE/AFP/Getty Images

21-годишната Ерин Миелзински хвърли бомбата в днешния слалом за Световната купа в германския зимен център Офтершвангер Хорн, след като сензационно стигна до победата.

Канадката, която до този момент нямаше дори място в топ 10 на старт от СК, завърши състезанието с общо време от минута и 53,59 секунди. Тя изпревари само с пет стотни другата сензация на надпреварата Реси Щиглер от САЩ. „Кралицата на слалома“ Марлийз Шилд днес не бе на ниво, но въпреки това остана трета с пасив от седем стотни от победителката.

Финландката Таня Путиайнен завърши на четвърто място, след като изпревари с осем стотни петата в класирането Мари-Мишел Ганьон от Канада. Шестицата бе затворена от втората след първия манш Лена Дьор (Германия).

Тина Мазе се провали тотално във втория манш, след като бе начело в класирането, но не успя да завърши. Третата от предобедното спускане Микаела Шифрин (САЩ) също не издържа на напрежението, но поне финишира, макар и 27-а.

След този старт Линдзи Вон, която отпадна в първия манш, продължава да е начело в класирането за Световната купа с 1708 точки, а Тина Мазе пропусна идеален шанс да намали пасива си. Словенката е с 1214 пункта.

В слалома начело е Шийлд с 660 точки и по този начин австрийката отново ще спечели малкия кристален глобус. Мазе е втора с 361 пункта.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации