RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кавендиш непобедим и в спринта в Тирено Адриатико

Публикувано в: Колоездене, Още Спорт
22:48, 8 мар 2012, Автор: , Преглеждания:98

Световният шампион Марк Кавендиш от Скай отново доказа, че е непобедим що се стигне до масов спринт, като британецът записа първа победа в Тирено Адриатико. Втори остана Оскар Фрейре от Катюша, а трети финишира друг добър спринтьор Тайлър Фарар от Гармин-Баракуда, докато звездата на Словакия Петер Саган приключи четвърти.

Днешният втори етап се проведе от Сан Винченцо до Индикаторе и бе с дължина от 230 километра, като още със самото начало Диего Качия (Фарнезе Вини) се откъсна, а по-късно към него се присъедини и Стефано Пераци (Колнаго). Двамата имаха аванс от 7:50 минути, като от GreenEdge се заеха с преследването, но аванса на бегълците не намаляваше особено. С пристигането в Индикаторе, колоната трябваше да завърти 2 обиколки по 33.4 километра, като малко преди да завършат първата обиколка, пасива им вече бе само 52 секунди.

С приближаването към финала спринтьорите и техните съотборници започнаха да заемат позиции, като Енрико Гаспарото (Астана) и Фабио Таборе (Аква и Сапоне) реешиха да изненадат и атакуваха, но 6 километра преди финала бяха прихванати от влака на Скай. За съжаление километър и половина преди финала в средата на основната група се получи падане и това забави голяма част от останалите състезатели, но те получиха времето на победителя. А той отново доказа страхотните си качества, като се намираше на пета позиция, когато Фарар атакува, но 100 метра преди финала го размина, след което същото направи и Фрейре.

В генералното класиране доста тихия днес Матю Гос запазва синята фланелка, като следващите 3 места са заети от негови съотборници със същото време, а след това идват Кавендиш и Фарар на 13 секунди, но в следващите дни ще станем свидетели на доста промени.

снимки: Роберто Бетини/© Roberto Bettini

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации