RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Боасон-Хаген се реваншира за Кавендиш и завоюва втори успех за Скай в Адриатико

Публикувано в: Колоездене
21:28, 9 мар 2012, Автор: , Преглеждания:120

снимка: Roberto Bettini

Едвалд Боасон-Хаген имаше тежката задача да донесе победата на Скай във финалния спринт днес, след като Марк Кавендиш не се чувстваше добре. Норвежецът обаче се справи прекрасно, като надделя над Андре Грайпел (Лото-Белисол) и Петер Саган (Ликигас) и донесе втори успех на отбора си в рамките на 2 дни в Тирено Адриатико.

Днес колоездачите трябваше да изминат 178-те километра от Индикаторе до Терни, като най-силно впечатление направи представителят на домакините Филипо Савини от Колнаго, който се откъсна скоро след официалното начало на етапа и въпреки че беше сам натрупа аванс от 11 минути само за 28 километра. Това стресна основната група и те започнаха преследването, като 30 километра преди финала Савини бе прихванат. До финала нямаше разкъсвания, като в един доста хаотичен спринт Боасон-Хаген надделя над Грайпел, а Саган се поправи от вчера, като изпревари Тайлър Фарар (Гармин-Баракуда). Матю Гос (GreenEdge) също се включи с единствената цел да запази синята фланелка. Останалите от основната група преминаха финала 3 секунди по-късно.

В генералното класиране Гос води с 3 секунди пред съотборниците си Стюарт  О’Грейди, Камерън Мейер и Себатиан Лангевелд. Следват Фарар и Хаген на 13 секунди и Кавендш на 14.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации