RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Саган също се записа сред победителите в Тирено Адриатико

Публикувано в: Колоездене
23:48, 10 мар 2012, Автор: , Преглеждания:81

снимка: Roberto Bettini

Петер Саган  също записа името си сред тазгодишните победители в Тирено Адриатико, като грабна победата в четвъртия етап, след много добра отборна работа от Ликигас. Втори и трети са Роман Кройцигер от Астана и съотборникът на Саган, Винченцо Нибали. В генералното класиране имаме нов лидер, след като Кристофър Хорнър финишира в лидерската група и утре ще носи синята фланелка на водач.

Днешният етап бе рекорьора по дължина с цели 251 километра, като се наложи организаторите да променят трасето поради лоши атмосферни условия, тъй като на местата, където трябваше да има изкачвания е било заснежено. Седем колоездача се откъснаха само 8 километра след старта, като имаха аванс от 10 минути, но 60 километра по-късно преднината им бе намалена до 4. Бегълците се редуцираха до четирима – Стефано Пираци (Колнаго), Пабло Уртасун Перес (Еускалтел-еускади), Павел Брут (Катюша) и Мануеле Боаро (СаксоБанк), като колоната прихващаше и тях един по един, докато накрая 12 километра преди финала всички не бяха застигнати. Междувременно Матю Гос вече нямаше сили за да поддържа темпото на Ликигас и изостана.

снимка: Roberto Bettini

Последваха нови атаки, а в средата на колоната имаше падане, което извади от сметките за победата Едвалд Боасон-Хаген. 5 километра преди финала колоездачите трябваше да се спрвят с изкачване, чийто наклон на места бе над 15%. От ВМС застанаха в челото за да поддържат темпото за миналогодишния победител Кадел Евънс, но 1.5 километра преди финала Джони Хугерланд (ВакансОлейл) атакува, но бе застигнат от групичка съставена от Саган, Нибали, Кройцигер, Ди Лука и Хорнър. Словакът Саган изобщо не се поколеба и задмина всички по пътя към успеха, фиширайки за 7:24:50 ч. Хугерланд дойде на 8 секунди, а останалите колоездачи пристигнаха по групички.

В генаралното класиране Кристофър Хорнър е новият водач с аванс от 7 секунди пред Кройцигер и 13 пред Камерън Мейер от GreenEdge. Следват Саган на 21, Ди Лука на 22 и Канчелара на 30 секунди.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации