RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Александра Жекова с второ място в Италия

Публикувано в: Зимни, Сноуборд
18:02, 14 мар 2012, Автор: , Преглеждания:63

Звездата на българския сноуборд Александра Жекова затвърди отличното си представяне през сезона. На финалите на Световната купа във Валмаленко (Италия) софиянката завърши втора в коронната си дисциплина бордъркрос.

Преди нея в последното спускане завърши само олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 Маел Рикер (Канада). В подреждането за малката купа в дисциплината бордъркрос Жекова вече е трета с 3720 т. Водачка е четвъртата във Валмаленко Доминик Малте (Канада) с 4060 т. Рикер е втора с 3950.

За Жекова среброто във Валмаленко е трето през този сезон. Преди това тя бе втора във Вейсоназ (Швейцария) и Блу Маунтийн (Канада). Сани има и трето място във Вейсоназ.

„Още един сребърен медал за България. Това може би е годината на сребърните медали за мен, което ще ме мотивира още повече, за да бъда по-добра и да достигна златото.

Много съм доволна от днешното си представяне, като се има предвид, че в тренировките първия ден прелетях попивката на един скок и паднах лошо. В резултат на падането си натъртих петата на десния крак и имах сериозни болки в гърба и врата. Поради тази причина карах едва, едва във вчерашната квалификация. Днес за моя радост се чувствах по-добра физически и карах по-добре.

Надявам се за финалното състезание тук във Валмаленко в петък да съм напълно възстановена, за да се боря за златото“, заяви Жекова, цитирана от федерацията ни по ски.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации