RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Божествената Нойнер с осма победа в спринта в Ханти Мансийск

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:31, 16 мар 2012, Автор: , Преглеждания:109

снимка: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Магдалена Нойнер за пореден път доказа своя божествен статус, след като спечели осма победа в спринта в последния десети старт на 7,5 км за сезона, който се проведе в руския зимен център Ханти Мансийск.

Германката направи две грешки на огневия рубеж, но въпреки това стигна до успеха, след като показа убийствена ски форма. Лена завърши първа с време от 22,11,5 минути. По този начин Нойнер увеличи аванса си в класирането за Световната купа на 44 точки, след като вече има 1153, докато Дария Домрачьова е с 1109.

Беларускинята днес приключи на трето място, въпреки че направи една грешка по-малко от Нойнер. Дария остана на 16,1 секунди зад германката. Най-голямата опасност за Лена изненадващо дойде от Вита Семеренко. Украинката свали всичките си десет мишени, но по последната обиколка не и стигнаха силите и тя финишира на 3,2 секунди зад Нойнер.

Единствената българка, която участва в днешния спринт – Емилия Йорданова, приключи надпреварата на 51-о място с пасив от 3,23,2 минути и един пропуск на огневия рубеж.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации