RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Савченко и Шолкови водят след кратката програма на СП в Ница

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
21:13, 28 мар 2012, Автор: , Преглеждания:80

снимка: Scott Heavey/Getty Images

Защитаващите титлата си Альона Савченко и Робин Шолкови от Германия поведоха след кратката програма при спортните двойки на СП по фигурно пързаляне в Ница.

Трикратните световни и четирикратни европейски шампиони Савченко и Шолкови получиха оценка от 68.63 точки за кратката си програма, която изпълниха почти без грешки.

Германците изпълниха за пръв път в историята на състезание троен аксел от изхвърляне. Савченко се приземи на два крака, но все пак рискования нов елемент им донесе успех.

„Все още сме в началото. До олимпиадата в Сочи има още много време, за да направим новите елементи перфектни“, заяви Шолкови.

Китайската двойка Цин Пан и Цзян Тун е втора в кратката програма с 67.10 точки. Пан и Тун са бивши двукратни световни шампиони. Изненадващо трети са японците Наруми Такахаши и Мервин Тран с 65.37 точки. Такахаши и Тран са едва девети от световното първенство през миналата година, но бронзови медалисти от световното първенство за юноши.

Провал претърпяха медалистите от европейското първенство. Шампионите на Стария континент Татяна Волосожар и Максим Транков от Русия са едва осми с 80.48 точки, след като направиха груба грешка в спиралата на смъртта.

Европейските вицешампиони Вера Базарова и Юри Ларионов (Русия) са четвърти засега с 65.02 точки.

БТА

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации