RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Любо Ганев: „За мен Пранди е идеалният треньор“

Публикувано в: Волейбол
11:37, 15 май 2012, Автор: , Преглеждания:253

Светкавичното уволнение на Радостин Стойчев от поста на селекционер на националния ни отбор по волейбол и смяната му със Силвано Пранди предизвика вълна от протести у феновете и в редакцията на bTV бяха получени десетки писма в подкрепа на специалиста.

На гости в „Тази Сутрин“ бе един от основните привърженици за решението за треньорската рокада – членът на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Той категорично отрече смяната да е предизвикана от „търкания“ и отстраняването на Стойчев да е в резултат на лични отношения. Единствената причина за това решение на Федерацията е, че пред Стойчев е била поставена ясна цел, която не е била изпълнена – класиране на Олимпийските игри на изминалия турнир в София, който „бил единствената възможност да взема квота за Лондон“ (България ще има още един шанс).

Другата причина била фактът, че нямал умението да мотивира играчите и грешното му провеждане на мача с Германия.

Ганев отрече вече бившият селекционер да е научил за уволнението си от медиите, тъй като никой журналист не е знаел за взетото решение преди то да бъде съобщено на Стойчев в неделя.

Различно твърдение обаче изрази в студиото друга българска волейболна легенда – Цветана Божурина. Тя обяви, че решението за „изкарване” на Стойчев от отбора е било взето още в събота, в нощта, след като България отстъпи на Германия.

Ганев не можа да подмине и темата свързана с изказването на Матей Казийски, че уволнението на Радостин Стойчев е безумие и породилите се слухове, че ще се откаже от националния отбор.

„Матей Казийски е най-добрият български волейболист, отборът има нужда от него. Отправям един апел към него – нека да дойде да класира момчетата на олимпиадата и аз лично ще му стисна ръката и после, ако иска, нека да се откаже. Той е основният лидер в националния отбор. Матей Казийски не играе нито за треньора, нито за федерацията, той играе за отбора“, каза Ганев.

Относно новият наставник Силвано Пранди, бившата ни волейболна звезда го определи като най-големият тактик.

„Силвано Пранди си остава най-големият тактик. Той може да научи отбора на много добра тактическа дисциплина. За мен Пранди е идеалният треньор“.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации