RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Матео Работини с победа в 15-ия етап на Джирото

Публикувано в: Колоездене
01:02, 21 май 2012, Автор: , Преглеждания:30

снимка: REUTERS/Alessandro Garofalo

Италианецът Матео Работини спечели 15-тия етап от Колоездачната Обиколка на Италия, след като във финален спринт изпревари Хоаким Родригес. Този развой на събитията позволи на испанеца отново да излезе начело в генералното класиране, изпреварвайки Райдър Хеседал.

Работини спечели етапа за 5 часа, 15 минути и 30 секунди, а със същото време е и Хоаким Родригес. Етапът днес беше от Бусто Арсицио до Леко и беше с дължина 160 километра.

Работини водеше през по-голямата част от етапа, близо 150 километра, в един от планинските етапи, на който дори и финала беше по нагорнище. Победителят в днешния етап остана невредим в сблъсък и падане, малко преди последните 10 километра и това му помогна да спечели. За него днешната победа е втора в професионалната му кариера. Трети завърши Алберто Лосада, който изостана на 23 секунди от победителя.

Така в генералното класиране Хоакин Родригес води с време 65 часа, 11 минути и 7 секунди, с 30 секунди пред канадеца Райдър Хеседал. На 1:22 минути от Родригес е Иван Басо.

Утре е почивен ден в Джиро д’Италия след два дни из Апенините. Във вторник пък е 16-ият етап, който е с дължина 173 километра от Лимоне сул Гарда до Фалцес. Състезанието приключва на 27-и май в Милано.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации