RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

За „нашенския“ финал и д-р Снагълс

Публикувано в: Коментар, Лудогорец, Футбол България, ЦСКА
14:05, 27 май 2012, Автор: , Преглеждания:113

Решителен двубой между първия и втория в класирането, пълен стадион, добър терен, концентрирано медийно внимание – идеални условия за истински финал на изстрадалото българско първенство…

„Да, ама не!“

Играчите на ЦСКА и „Лудогорец“ демонстрираха за пореден път, че  родният шампионат просто няма нищо общо с правилата и духа на Цар Футбол. Те предпочетоха да се псуват, ритат, блъскат, повалят, да си разменят яки удари с ръце, крака и глави от всякакви кеч-техники. Футболът остана на доста заден план. И това, че единият отбор все пак успя да вкара от пряк свободен удар, а другият уцели греди, бяха по-скоро  случайни епизоди в „сблъсъка на титаните“ – ръгбисти.

Публика и охрана не останаха назад от „добрия тон“. Декларациите на фен-клубовете и ръководствата на двата отбора в последните дни, които се обвиняват взаимно кой-кого пръв ударил, замерял, наранил и пролял малко кръвчица, правят ситуацията още по-зловещо-пародийна. На този фон 39-то място на Виктория ФП в европейската листа на УЕФА по феърплей наистина изглежда незаслужено високо.

Накрая да споменем и анимационния герой д-р Снагълс. Неговото верую , че  “Операцията е успешна, когато след нея лекарят остане жив“ напълно подхожда на финалната ситуация в елитната ни група. Убити, слава богу, няма. Оцеляха даже и съдиите во главе с Кабаков, който трескаво обмисляше на кого да покаже следващия жълт картон, че да не го дублира и изгони поредното „ренде“ от  терена.

И много важно кой е станал шампион в пародията на футбол, наречена „А“ група! Нали на първенеца и подгласниците му предстои поредната унизителна и кратка разходка в периферията на Европа.

Все пак, да завършим с нещо положително – първенството приключи!

2 коментара

  1. peter_angelov казва:

    Е тази година имаше доста стабилни и качествени мачове. За разлика от предходни се вижда покачване. Черноморец – ЦСКА, Левски – Черноморец, ЦСКА – Лудогорец, Литекс – Левски , Черноморец – Черно море и т.н.

  2. Светослав Минчев казва:

    Зависи от гледната точка и критериите! Уважавам мнението ти, но помня нивото на първенството ни преди 25-30 години и днешното е наистина жалко. Гледам и чуждите първенства – няма база за сравнение.
    Само да спомена, че размяната на няколко гола в един мач понякога не е белег на качество, а типичен „махленски“ футбол.

Оставете коментар

Автор

Светослав Минчев

"Хората, които въобще не се интересуват от спорт, не са по-малко ограничени от онези, които не изпитват интерес към музиката, театъра или което и да е изкуство…" Георги Аспарухов

Подобни публикации