RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лукойл е шампион на България за десети пореден път!

Публикувано в: Баскетбол, България, Избрано
20:16, 27 май 2012, Автор: , Преглеждания:58

Лукойл Академик стана шампион на България за десети пореден път. Тимът стори това след успех с 3-0 във финалната серията срещу Левски. В третия мач Лукойл спечели с 87-82, като за пореден път тимът показа по-здрави нерви в края и игра по-добре в решителните моменти. Левски на два пъти повеждаше съответно с 9 и 7 точки в като цяло равностоен мач, но тимът не удържаше преднината си и я изпускаше.

Първите десет минути на двубоя бяха много равностойни и нито един от двата отбора не успя да се откъсне за по-дълго време. Най-голямата разлика, която се получи бе 4 точки в полза на Левски малко след началото. Като цяло обаче имаше няколко смени на водачеството, а с един успешен наказателен удар на Божидар Аврамов точно преди края на първата част тя завърши при резултат 21-20 за шампионите.

Малко след началото на втората Лукойл успя да се откъсне напред с 5 точки и продължи да води в следващите минути. Левски не позволи разликата да нарастне, а с успешен бърз пробив завършен от Митко Ангелов домакините излязоха напред при 33-32. Тимът задържа преднината си и след това, но пък с две тройки на Дамян Стояновски гостите успяха да изравнят, а след това и с кош на Андре Оуенс да поведат при 40-38. До почивката Левски изравни и с кош на Златин Георгиев точно преди края резултатът стана 42-42.

Равностойната игра на двата отбора продължи и след почивката, като те продължаваха да си разменят кошове, а разликата бе все така нищожна. Проблем за Левски се получи, когато Стефан Георгиев направи четвърто лично нарушение и то едва три минути и половина след началото на третата част. След това домакините успяха да излязат напред, а с тройка на Чавдар Костов преднината им стана 6 точки, малко след средата на частта. Гостите вкараха един наказателен удар, а малко по-късно разликата стана 9 точки при 60-51 за Левски. Домакините обаче не успяха да задържат преднината си и в края на частта Лукойл вкара 6 поредни точки за резултат 60-57 в полза на Левски след 30 минути.

Две минути след началото на последната четвърт домакините поведоха със 7 точки, но отново не можаха да задържат преднината си и със серия от 12-0 Лукойл излезе напред с 5 точки малко повече от четири минути преди края. Левскарите отговориха със серия от 8-0, с 6 точки на Хриси Димитров, а Аврамов изравни след това с тройка. Последва размяна на по един кош, а Маркъс Хол с един наказателен даде аванс от 1 точка на домакините 50 секунди преди края. При оставащи 31 пък Ламонт Мак отбеляза тройка и изведе гостите напред при 83-81. 9 секунди по-късно американецът фаулира Васил Евтимов и той застана на наказателната линия. Той бе точен само при втория си опит и разликата падна на 1 точка, а след това Брандън Хийт вкара на два пъти от линията за разлика от 3 точки. След това домакините сгрешиха, а 13 секунди преди края Тодор Стойков подпечата титлата на Лукойл с два успешни наказателни удара.

Брендън Хийт бе най-резултатен за победителите с 25 точки. Дамян Стояновски се включи добре от пейката с 13 точки, а Андре Оуенс добави 12. За домакините с 22 точки завърши Аарън Харпър. Чавдар Костов завърши с 13, а Васко Евтимов се отчете с 11 точки.

BGBasket.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации