RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Райдър Хеседал триумфира в Обиколката на Италия!

Публикувано в: Избрано, Колоездене
20:27, 27 май 2012, Автор: , Преглеждания:70

снимка: REUTERS/Alessandro Garofalo

Райдър Хеседал спечели за първи път в кариерата си колоездачната обиколка на Италия. Канадецът си осигури успеха в последния 21-и етап на Джирото – 28,2 километра индивидуално бягане по часовник.

В последния етап Хеседал изпревари в главното индивидуално класиране испанеца Хоаким Родригес, който преди днешния етап имаше 31 секунди аванс, предаде БТА. 31-годишният колоездач стана първият канадец, който е победител в Джирото.

Италианецът Марко Пиноти спечели последния етап с време 33:06 минути, следван от Джерейнт Томас (Великобритания) – на 39 секунди и Джес Сърджънт (Нова Зеландия) на 53 секунди.

Досегашният лидер в главното индивидуално класиране Хоаким Родригес се класира на 26-то място на 1:56 минути след победителя, а Райдър Хеседал завърши на 6-то място на 1:09 минути и това бе достатъчно, за да изпревари с 16 секунди испанския си противник и да спечели тазгодишната обиколка.

Райдър Хеседал е първи в обиколката с 91 часа, 39 минути и 2 секунди, следван от Хоаким Родригес – на 16 секунди и Томас Де Гендт от Белгия – на 1:39 минути.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации