RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мартин Стоев призова волейбола за обединение

Публикувано в: Волейбол
22:31, 13 юни 2012, Автор: , Преглеждания:125

„Аз съм патриот и ако смятате, че ще свърша работа, съм готов да поема отбора“. Това обявил Мартин Стоев пред члена на Управителния съвет на федерацията по волейбол Любо Ганев, разкри бившата легенда пред агенция Стандарт Нюз.

Днес ръководството на централата обмисляше цял ден варианти за треньор, който да води тима на финалите в Световната лига и Олимпиадата в Лондон. Фаворит е бил Стоев, който вече веднъж беше начело на България и стигна до 3-о място на световно първенство и бронзови медали от Световната купа.

„Нормално, все пак той има най-големите успехи в съвременната ни история“, обоснова се Ганев.

Проучвани са и други варианти, сред които и чужденци. „Разговаряхме с отбора и всички до един казаха, че им се играе на олимпиада. Не знам някой още да иска да са отказва“, добави Любо.

В същото време самият Мартин Стоев призова за обединение феновете на волейбола. Това стана в социалната мрежа Фейсбук. Ето и цялото изявление:

Скъпи приятели на волейбола,

Сега не е време за раздори!

Ние сме били силни, когато сме били обединени – състезатели, публика, държава, федерация. И когато сме спазвали максимата, че никой не е по-голям от волейбола. Това го научих от собствен опит – и като състезател, и като треньор. Тогава от нашия тим са се страхували и най-силните. Тогава този тим стана „Отборът на народа”.

Всеки си има своята изстрадана истина, но в крайна сметка българският волейбол е над всичко. Той ни е създал и ние трябва да го уважаваме. Затова призовавам да бъде спряна тази какафония около националният отбор , която ври в момента. Тя ще го разсипе и няма да му позволи да стигне високите цели, които той си е поставил в тази олимпийска година. Четири години момчетата са се готвили за Олимпиадата в Лондон. Нека ги оставим на спокойствие, за да вземат от нея това, което са заслужили“.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации