RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Григор Димитров на среща с историята

Публикувано в: БГ Тенис, Коментар, Тенис
20:10, 15 юни 2012, Автор: , Преглеждания:221

Чудото стана! Григор Димитров за първи път в историята на българския мъжки тенис успя да стигне до 1/2 финал на ATP и то на престижния турнир в Куинс!

А чудото, затова е чудо, защото дойде въпреки логиката. Облаците и вятърът край корта, като че ли искаха да отвеят безвъзвратно нашите надежди. Играта не вървеше, Гришо губеше в резултата, противникът бележеше „ас“ след „ас“ и не даваше дори възможност за разиграване на българина.

Невероятно бе как може да бъде победено двуметровото чудовище Кевин Андерсън, машината, „изстрелваща“  сервиси със скорост 210-220 км/ч.  Но нашето момче не се отказа! То упорито се бореше за всяка топка и дочака своите шансове, своите ситуации, своя щастлив финален миг.

Победата на Григор е победа на спорта и тениса. На движението, техниката, импровизацията и красотата на една игра над грубата физическа сила с нейната праволинейна философия.

В крайна сметка Григор Димитров постигна победа за спорта, но и за България!  Днес е един от малцината дни, когато можем да сме горди българи, защото Лондон, Англия и Европа са на крака да аплодират нашето момче!  Днес е  моментът, в който, след толкова критики и съмнения, на свой ред без да крием сълзите си, трябва да кажем на българския герой:

„Благодаря! Вярваме в теб, стискаме палци за още победи и успехи в кариерата, за титли и ТОП 10!“

Днес Гришо е символа на българския триумф, който остава в историята!

1 коментар

  1. Светослав Минчев казва:

    Нов полуфинал в Бащад само месец по-късно! Огромно израстване за нашето момче и още веднъж: „Браво!“

Оставете коментар

Автор

Светослав Минчев

"Хората, които въобще не се интересуват от спорт, не са по-малко ограничени от онези, които не изпитват интерес към музиката, театъра или което и да е изкуство…" Георги Аспарухов

Подобни публикации