RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Без Ивет Лалова щафетата ни не успя да се класира на финал

Публикувано в: Лека Атлетика
14:06, 30 юни 2012, Автор: , Преглеждания:94

снимка: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/GettyImages

Българската щафета в състав Габриела Лалева, Тезджан Наимова, Карин Околие и Вая Владева не успя да надскочи себе си и записа едва седмо време в първия полуфинал на 4х100 на европейското първенство в Хелзинки.

Българският тим трябваше да се лиши от услугите на европейската шампионка в спринта на 100 метра Ивет Лалова, която се отдаде на заслужена почивка след спечеления златен медал.

В нейно отсъствие българската щафета не успя да се представи на ниво. Предаването между нашите момичета не се получи на високо ниво, като през по-голямата част от бягането щафетата на България се намираше между 7-о и 8-о място.

В крайна сметка обаче Вая Владева успя да пребори с испанската представителка на последния четвърти пост и финишира на седмо място. Българската щафета завърши с време 45,25, което е далеч от възможностите на българките, които с Ивет Лалова са значително по-бързи.

Украинките демонстрираха много добра форма в първия полуфинал. Те финишираха на първо място в 42.70, въпреки че в началото Олесия Пов и Наталия Погребняк не успяха да си предадат палката по най-успешния начин. На второ място се класира щафетата на Франция с време 43,12, а на трето място останаха полякините на едва една стотна от втората позиция.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации