RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Фрум спечели седмия етап на Тура, Уигинс се облече в жълто

Публикувано в: Избрано, Колоездене
18:37, 7 юли 2012, Автор: , Преглеждания:100

Великобританецът Кристофър Фрум успя да спечели седмия етап на Обиколката на Франция, след като записа страхотен финален спринт. Жълтата фланелка пък вече има носител – Брадли Уигинс, който приключи трети днес.

Колоездачът на Скай атакува метри преди финала и по този начин финишира на първо място в етапа от Томблен до Ла Планш де Бей Фий, преодолявайки дистанцията от 199 километра за време от четири часа и 58,35 минути. На две секунди зад Фрум завърши Кадел Евънс (БМС), а със същото изоставане приключи и Брадли Уигинс. Третото място днес позволи на Уигинс, който също кара за Скай, да облече жълтата фланелка.

На четвърта позиция завърши италианецът Винченцо Нибали (Ликуигас), който бе с пасив от седем секунди от победителя. Последният от откъсналата се колона бе естонецът Рейн Таарамае (Кофидис), но той нямаше сили в края и приключи на цели 19 секунди зад Фрум.

В генералното класиране Уигинс е начело с общо време от 34 часа и 21,20 минути, а на само десет секунди зад него е Евънс. Нибали е на трето място с изоставане от 16 секунди, а Таарамае е четвърти с пасив от 32. Досегашният лидер Фабиан Канчелара се срина до 11-а позиция, на 1,43 минути от водача.

Утрешният осми етап е с дължина от 157,5 километра от Белфор до Порентри.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации