RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Брадли Уигинс запази жълтата фланелка в Тура след триумф в 9-ия етап

Публикувано в: Избрано, Колоездене
19:33, 9 юли 2012, Автор: , Преглеждания:122

Брадли Уигинс спечели по невероятен начин деветия етап в Обиколката на Франция, след като беше най-бърз в бягането на часовник в 41,5-те километра от Арк-и-Сьонан до Бесансон.

Великобританската звезда на Скай направи страхотно представяне днес, финиширайки за време от 51,24 минути. Уигинс успя да изпревари своя съотборник и сънародник Кристофър Фрум с цели 35 секунди. На 57 секунди от Уигинс, на трето място, приключи швейцарецът Фабиан Канчелара от Радиошак.

Тиджей Ван Гардерен завърши на четвърта позиция с пасив от минута и шест секунди, а пети се нареди представителят на домакините Силвен Шаванел, който закъсня с минута и 24. Шестицата бе затворена от австралиеца Кадел Евънс.

В генералното класиране Уигинс продължава да е носител на жълтата фланелка с общо време от 39 часа и 9,20 минути. Британецът, обаче, увеличи аванса си пред Кадел Евънс на цяла минута и 53 секунди. Крис Фрум се изкачи до третото място с изоставане от 2,07 минути.

Утре е първият почивен ден в Тур, а в сряда е десетият етап, който е с дистанция 194,5 километра от Масон до Бейегард-сюр-Валсерин.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации