RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Гергана Димитрова: „Когато си на игрището, е важно да покажеш какво можеш“

Публикувано в: Български таланти, Волейбол, Интервю
12:22, 15 юли 2012, Автор: , Преглеждания:1 420

От тази седмица SportVOX вече има нова рубрика – БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТИ. В нея ще ви представяме нашите млади надежди и ще ви предоставим интервюта с тях. Основната ни цел е да покажем колко богата всъщност е България. Надяваме се, че тази наша новост ще ви допадне.

Първата ни „жертва“ е една от най-талантливите ни волейболистки – „детето-чудо“ Гергана Димитрова. Тя е родена на 28 февруари 1996 година в руския град Ростов, но е израснала в София. Гери е титулярен посрещач на националния ни отбор за девойки старша възраст. През тази седмица Димитрова и съотборничките и се класираха за Европейското първенство в Турция през август, а Гергана направи страхотни три срещи, в които наниза общо 50 точки. Ето какво сподели пред SportVOX 16-годишната волейболистка на ЦСКА:

Успяхте да се класирате за Евро 2012 след три категорични победи. Как ще коментираш трите срещи в Габрово?

Когато бяхме в Словакия, още на първата квалификация, искахме да се класираме, но започнахме неуверено в първия мач. До последно изиграхме всички мачове там, за да може да имаме втори шанс. За тази квалификация в Габрово не искахме да изпускаме шанса си, тренирахме наистина здраво и в последствие показахме категоричен резултат.

Какви са целите на тима за предстоящото Европейско в Турция и докъде мислиш, че може да стигнете?

До къде можем да стигнем на Европейското, което ни очаква, не мога да кажа. Всички искаме най-големия успех и ще се постараем да го покажем.

Ще имаш ли време за почивка до началото на Евро 2012?

Почивка не знам дали ще имам, но не мога да се оплача, Целият екип, който е нас в момента, се грижи добре за нашето възстановяване, както и за тренировъчния процес.

Ти играеш като посрещач, кои са твоите идоли във волейбола и кои български националки са пример за теб?

Идоли, на които да искам да приличам нямам… всеки е сам за себе си. Може би, ще дам за пример Добриана Рабаджиева.

В ЦСКА ли ще играеш и през следващия сезон?

Да! Ще играя в ЦСКА през предстоящия сезон.

Каква е Гергана Димитрова извън волейболното игрище?

Каква съм извън игрището могат да кажат тези, които са около мен от свободното време, което ми остава.

С какво запълваш най-често свободното си време?

Такова време не остава много, но пък накрая всичко се възнаграждава. Прекарвам го като излизам с приятелки из София, да си побъбрим, да поклюкарстваме. Това ми е достатъчно.

Ти си само на 16 години, но си една от най-големите надежди на българския волейбол. Действа ли ти по някакъв начин тази популярност?

Популярността не е нещо, което може да ме впечатли. Важното е когато си на игрището, да покажеш какво можеш.

Какво те накара да предпочетеш да станеш волейболистка?

Никога не съм мислела, че някоха ще играя волейбол. Стана съвсем случайно. Когато бях на 11 реших просто да играя за удоволствие и ето ме сега тук.

Как съчетаваш училището с волейбола?

В ЦСКА така е направена програмата, за да се съобрази училището да не съвпада с тренировките. Има понякога и малки изключения, но без тях не може.

И накрая… какви са целите на Гергана Димитрова за в бъдеще? Къде би искала да заиграеш?

Преди 3 години исках да играя в Сърбия, защото има силна школа, но се съмнявам да заиграя някога там. Искам да излезна да играя някъде, за да се развивам. Няма отбор към който да съм се насочила, ако искам да играя в чужбина. Каквото покаже времето.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации