RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Юношите останаха на косъм от победа срещу Франция

Публикувано в: Баскетбол, България
18:05, 19 юли 2012, Автор: , Преглеждания:48

Националният отбор на България за юноши до 18 години отново се представи на ниво на приятелския турнир в Истанбул. След като в първия си мач нашите паднаха в края от Германия, сега подобно бе развитието и в този с Франция. Българите се представиха на ниво, но не издържаха в решителните минути и загубиха с 51-56 от тима, който е сред съперниците на Европейското първенство през следващия месец. Така след втория ден те са с две загуби, а утре от 16.45 часа срещат Словения.

Нашите започнаха отлично двубоя и за по-малко от три минути и половина вкараха 11 безответни точки. В следващите пет обаче французите направиха серия от 8-0 и намалиха изоставането си, като Денислав Вутев вкара след това за българите. До края на първата част последваха още два коша за нашите и така след десет минути България бе напред със 17-8.

Втората четвърт почна със серия от 7-0 за петлите и те се доближиха само на 2 точки пасив. Нашите все пак продължиха да водят, но малко след средата на частта Франция успя да изравни с тройка. Нашите отново взеха аванс след два успешни наказателни удара на Антон Диков, но с две поредни тройки французите поведоха за първи път в мача. До края на полувремето двата тима си размениха още няколко точки и то завърши при резултат 31-27 за Франция.

Второто полувреме почна с 6 поредни точки за петлите и преднината им стана двуцифрена при 37-27. След това обаче нашите отговориха със серия от 8-0 и три минути и половина преди края на третата част се доближиха на пасив от 2 точки. Въпреки че петлите успяха да вкарат кош, то нашите завършиха частта с 5 поредни точки и след края й бяха напред при 40-39.

В последната четвърт двата отбора продължиха със здравата игра и с борбата за победа, като разлика по-голяма от 1 точка така и не се получаваше в първите минути. Все пак три и половина преди края французите се откъснаха с 3, а две по-късно и с 5 точки. Денислав Вутев намали разликата с кош, след което съперникът пропусна. Последва обаче пропуск и за Деян Карамфилов от тройката, а при оставащи 20 секунди Франция дръпна с 4 точки след един успешен наказателен удар на Сене. След това Карамфилов върна едната точка, а Сене пък отговори с два точни изстрела от наказателната линия и двубоят приключи.

Трима от нашите завършиха с по 8 точки, като това бяха Деян Карамфилов, Денислав Вутев и Антон Диков. Със 7 точки се отчете Велислав Гълъбов, а с 6 и 12 борби приключи Николай Стоянов.

bgbasket.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации