RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Брадли Уигинс е новият крал на Тур дьо Франс!

Публикувано в: Избрано, Колоездене
19:01, 22 юли 2012, Автор: , Преглеждания:114

Брадли Уигинс спечели за първи път в кариерата си Обиколката на Франция и по този начин се превърна в първия британски колоездач, който триумфира в Тура.

Звездата на Скай завърши надпреварата с общо време от 87 часа и 34,47 минути и успя да завърши на 3,21 минути пред своя сънародник и съотборник Кристофър Фрум. Италианецът Винченцо Нибали завърши на трето място в генералното класиране с пасив от шест минути и 19 секунди.

В последния етап, който бе с дистанция от 120 километра и завърши в Париж, победител стана Марк Кавендиш. Великобританецът, който също кара за Скай, финишира за три часа и 8,07 минути и записа своя трети етапен успех през тази година. Словакът Петер Саган от отбора на Ликуигас завърши на второ място със същото време, а трети приключи австралиецът Матю Гос (Грийнейдж).

С днешното си представяне Саган спечели по изключително убедителен начин зелената фланелка, след като финишира с актив от 421 точки. Андре Грайпел остана втори с 280, а Матю Гос трети с 268.

Радиошак спечели отборното състезание, след като приключи с общ резултат от 263 часа и 12,01 минути, на 5,54 минути от тима на Скай и 36,36 минути от БМС.

Тома Воклер завърши пръв при катерачите с общо 135 точки, а втори е Фредрик Кесякоф със 123. Битката за най-млад състезател бе спечелена от Тиджей Ван Гардерен, който приключи с време от 87,45,46 часа, изпреаарвайки с 6,13 минути представителя на домакините Тибо Пино.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации