RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Български двойки триумфираха на турнира в Скопие

Публикувано в: Волейбол
17:54, 26 юли 2012, Автор: , Преглеждания:93

Снимки: daily.mk

Българските двойки триумфираха като първенци, и при жените, и при мъжете, в силния международен турнир по плажен волейбол Скопие 2012, който се проведе на градския плаж Парк в македонската столица Скопие.

Шампионките на България Ася Динова & Светла Ангелова бяха безкомпромисни във финала срещу силната сръбска двойка Ивана Исаилович & Наташа Шеварика, като я победиха с 2:0 (21:9, 21:13). Преди това, в полуфинален сблъсък те победиха и друг силен сръбски тим – Нина Шкарич & Мария Милошевич, които завършиха с бронз. За успеха Ася & Светла прибраха и над 2900 лева от наградния фонд.

Необичайна кърджалийска двойка представи България при мъжете. Кирил Хаджиев & Тома Станков победиха албанците Ники & Хусай с 2:0 (21:14, 21:16) във финала и се поздравиха с награда от над 3900 лева. Бронзът бе за македонците Каранович & Деспотовски.

“Турнирът беше много добре организиран и всички се грижеха да не ни липсва нищо”, заяви Светла Ангелова пред BGvolleyball.com.

“Много се радваме, че участвахме! При мъжете бяха 24 двойки и играеха по 3 мача на ден. Случваше се мачовете да продължат чак до полунощ. При жените бяхме 12 двойки. И ние, и мъжете, очаквахме оспорвани финали, но благодарение на добрата ни концентрация не се стигна дотам… От македонската федерация обещаха парите от наградния фонд да ни бъдат преведени до седмица.”

 BGvolleyball.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации