RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Франция победи САЩ в щафетата 4х100м кроул

Публикувано в: Водни, Избрано, ЛОНДОН 2012
23:48, 29 юли 2012, Автор: , Преглеждания:225

В битката за златния олимпийски медал между Австралия и САЩ, победители станаха от Франция. Французите взеха своя реванш от американците за Олимпиадата в Пекин, като в последните метри успяха да триумфират с трофея. Австралия пък бяха задминати от тима на Русия.

Щафетата на Франция в състав Амаури Льово, Фабиен Жило, Клемен Лефер и Яник Анел триумфираха със златните медали, изпреварвайки състава на САЩ (Нейтън Ейдриън, Майкъл Фелпс, Кълън Джоунс и Райън Лохте. На последен пост изненадващо Лохте бе далеч от плуването, което показа вчера и Анел се възползва по прекрасен начин, като спря хронометъра на 3:09.33 минути, 45 стотни по-бързо от американците.

В битката за бронза, Русия (Андрей Гречин, Никита Лобинцев, Владимир Морозов, Данила Изотов) изпревариха стъписалата се Австралия, която вървеше заедно с американската щафета, преди Фелпс и Джоунс да дръпнат с много. В крайна сметка кенгурутата, които бяха сигурни в успеха си, останаха без медал.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации