RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Валентин Христов: „Не съжалявам, че медалът е за Азербайджан“

Публикувано в: ЛОНДОН 2012, Още Спорт
12:31, 1 авг 2012, Автор: , Преглеждания:446

Българинът Валентин Христов и неговият треньор Златан Ванев постигнаха сериозен успех на Олимпиадата в Лондон със спечелването на бронзов медал в категория до 56 килограма. Отличието, обаче, не бе за България, а за Азербайджан.

„Такъв беше моментът в България, аз трябваше да търся място за развитие за това момче. През 2010-та в България не му разрешиха да участва и трябваше да намерим алтернатива. Това е много голям успех, защото аз самият нямам медал на Олимпиада, но моят състезател спечели и съм щастлив“, заяви треньорът Златан Ванев пред БНТ.

„За мен няма значение за коя държава печеля, не съжалявам, че медалът е за Азербайджан“, коментира самият призьор Валентин Христов.

„Най-сладко е да видиш как твой възпитаник се качва на почетната стълбичка, сега все едно той печели за всички медали, които аз не съм успял да взема“, каза още Ванев. „Той върви по моите стъпки и ако продължава така, ще ме надмине сериозно. Треньорството е толкова трудно, аз изобщо не съм предполагал, че не е толкова трудно.“

„За да се върнем в България, е много трудно. Трябва да имаме приятелски отношения в родната федерация, но аз не виждам възможност, въпреки че не съм бил против никого“, заяви Ванев, визирайки шансовете на Валентин Христов да играе отново в родината.

„Когато отидохме в Азербайджан, ние в България нямахме лицензирана федерация, а човекът от азерите плати 400 000 евро.“

„Има огромна разлика в условията там и тук, тук в България дори няма условия, не знам как бих могъл да се върна – сега целта ми е олимпийска титла и повече златни медали“, завърши бронзовият медалист от Лондон 2012.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации