RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Класически резултат в плуването на 200м съчетано при мъжете

Публикувано в: Водни, Избрано, ЛОНДОН 2012
22:37, 2 авг 2012, Автор: , Преглеждания:124

Станахме свидетели на истинска класика, като в последните 8 години модата на 200м съчетано плуване за мъже неизменно се диктува от Майкъл Фелпс, Райън Лохте и Ласло Чех.

В тазвечершния най-очакван финал Майкъл Фелпс най-сетне спечели своята 10-та индивидуална титла на Олимпийски игри, и общо 16-та в кариерата като спечели финала на 200м съчетано плуване. Освен това „Куршума от Балтимор“ стана първият плувец в история с 3 поредни златни медала в една дисциплина, като общо това беше неговия 20-ти на Олимпиада.

Американецът се откъсна още в бътерфлая, като Лохте намали изоставането си в бруста, но Фелпс финишира пръв за време от 1:54.27 минути.

Сънародникът му завърши на 63 стотни зад него, докато унгарската звезда Ласло Чех най-сетне успя да материализира усилията си в медал, като грабна бронза, след резултат от 1.95 секунди.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации