RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

15-годишната Ледецки детронира Ребека Адлингтън на 800м кроул

Публикувано в: Водни, Избрано, ЛОНДОН 2012
22:02, 3 авг 2012, Автор: , Преглеждания:123

Кейти Ледецки от САЩ помрачи настроението на няколко хиляди души във водния център в Лондон, след като спечели титлата в най-дългата дистанция в басейна при жените 800м свободен стил.

Дебютантката на Олимпийски игри 15-годишната Кейти Ледецки спечели най-тежката дисциплина при дамите, като беше на път да постави и нов световен рекорд. В последните 50 метра обаче темпото на американката намаля и графика на рекорда й избяга, но въпреки това тя постигна нов рекорд на Америка с време от 8:14.63 минути.

Представителката на Испания Мирея Белмонте Гарсия пък се възползва прекрасно от умората на останалите си съпернички и спечели среброто, като финишира за 8:18.76 минути. Любимката на публиката Ребека Адлингтън не успя да защити титлата си, но завърши на позиция за бронзов медал, като записа резултат от 8:20.32.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации