RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пахон спечели злато за Колумбия, Стромберг остава непобедим в BMX

Публикувано в: Колоездене, ЛОНДОН 2012
21:42, 10 авг 2012, Автор: , Преглеждания:134

Мариана Пахон спечели първия златен медал за Колумбия в Лондон, след като спечели BMX-а при дамите, докато при мъжката част от състезанието Марис Стромберг защити титлата си от Пекин.

Знаменоската на Колумбия на церемонията по откриването на Олимпиадата, Мариана Пахон поведе от самото начало на състезанието и успя да премине първа финала, като завърши за 37.706 секунди. Сара Уолкър от Австралия отново нямаше късмет, като преди 4г. финишира на четвърта позиция, а сега трябваше да се задоволи със среброто. Бронзова медалистка стана Лаура Смулдерс от Холандия, която изостана на 525 стотни.

При мъжете Марис Стромберг не позволи на никого да му вземе трофея и спечели втория си златен медал в едва второто провеждане на дисциплината на Олимпийски игри. Латвиецът финишира за 37.576 и остави Сам Уилоугби от Австралия на 353 стотни. С бронзовото отличие от английската столица за Колумбя си тръгва Карлос Марио Окенедо.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации