RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

САЩ разбиха 27-годишния световен рекорд на ГДР на 4х100м за жени

Публикувано в: Избрано, Лека Атлетика, ЛОНДОН 2012
22:52, 10 авг 2012, Автор: , Преглеждания:186

Отборът на САЩ направи фантастично бягане и успя да направи на пух и прах рекорда на ГДР, който се запази цели 27 години.

Щафетата на САЩ в състав Тиана Мадисън, Алисън Филикс, Бианка Найт и Кармелита Джетър демонстрира истинско превъзходство над останалите тимове и дори световния рекорд не успя да й се противопостави. Американките подобриха старото постижение с цели 55 стотни и дори слязоха под 41 секунди, като спряха хронометъра на 40.82.

Спринтьорките на Ямайка Шели-Ан Фрейзър-Прайс, Шерон Симпсън, Вероника Кембъл-Браун и Керън Стюарт се бяха абонирали за втората позиция, като поставиха нов национален рекорд с време от 41.41 секунди. Тима на Украйна в състав Олесия Повх, Христина Стуий, Мария Риемиен и Елисавета Брижина стигна до бронзовият медал, като също подобри рекорда на страната си, финиширайки за 42.04 секунди.

1 коментар

  1. HB казва:

    Още един рекорд е подобрен.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации