RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Татяна Лисенко триумфира в драматичното хвърляне на чук

Публикувано в: Лека Атлетика, ЛОНДОН 2012
23:41, 10 авг 2012, Автор: , Преглеждания:120

Татяна Лисенко спечели 15-тия златен медал за Руската федерация, след като на два пъти подобри олимпийския рекорд във финала на хвърлянето на чук.

Татяна Лисенко спечели златото в дамската надпревара, чиято история на Олимпийски игри датира само от преди 12 години, след като записа много добри опити. Още с първото си хвърляне рускинята подобри стария олимпийски рекорд, но това явно не бе достатъчно, и в петия си опит тя постигна резултат от 78.18 метра. Анита Влодарчик от Полша спечели сребърния медал, след като в последната си възможност записа най-добрия си резултат за сезона от 77.60 метра.

За бронзовата позиция имаше голяма драма, като съдиите първоначално не зачетоха петия опит на Бети Хайдлер от Германия заради фаул и китайката Уенксю Джан завърши на 3-тата позиция. Германката обаче не бе съгласна с решението на съдиите и поиска видеоповторение, като в крайна сметка след много разисквания се стигна до извода, че фала неможе да бъде доказан и опита трябва да бъде зачетен. Така Хайдлер измести китайката, като резултатът й 77.13 метра бе с почти метър по-добър от този на конкурентката й.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации