RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Рено Лавиени с изстрадана победа над германци в овчарския скок

Публикувано в: Лека Атлетика, ЛОНДОН 2012
00:48, 11 авг 2012, Автор: , Преглеждания:82

Рено Лавиени успя да се справи с напрежението и най-сетне материализира добрите си резултати в голямо отличие. Французинът спечели златото в една от най-интересните дисциплини на олимпийския стадион тази вечер, овчарския скок.

Съдбата отново бе решила да остави големия фаворит с бронз на важно състезание, като Лавиени се стегна и доказа, че заслужава да бъде шампион. След безапелациони опити, французинът направи фал на 5.91 метра, докато двамата му немски съперници Бьорн Ото и Рафаел Холдзепел се справиха от първия път и го изместиха на третата позиция.

Французинът остави останалите си опити за следващата височина от 5.97 и успя да я преодолее от втория път, докато Холдзепел отпадна, а Ото остави двата си опита за 6.02 метра. Тенденцията на Олимпиада да не се преминава над 6 метра обаче се запази и в крайна сметка златото отиде при Лавиени с 5.97 и нов олимпийски рекорд, сребърният медал остана за Ото с 1.91м и бронза бе спечелен от Холдзепел със личен резултат от същата височина, но повече фалове.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации