RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ямайка биха собствения си световен рекорд на 4х100м

Публикувано в: Избрано, Лека Атлетика, ЛОНДОН 2012
23:14, 11 авг 2012, Автор: , Преглеждания:176

Отборът на Ямайка победи супер балансираната щафета на САЩ в стил, като подобри и собствения си световен рекорд на 4х100м за мъже.

Въпреки очакванията надпреварата бе доста равностойна, като очакваноо американците имаха предимство след първите 2 поста, но Йохан Блейк се погрижи да стопи аванса им, докато Болт успя да надделее над Райън Бейли.

Неста Картър, Майкъл Фрейтър, Йохан Блейк и Юсеин Болт защитиха титлата на Ямайка в щафетата от Пекин, като спряха хронометрите на 36.84 секунди. Втора завърши американската щафета в състав Трел Кимънс, Джъстин Гатлин, Тайсън Гей и Райън Бейли с нов национален рекорд от бившото най-добро постижение в света 37.04 секунди.

На бронзовата позиция финишира четворката на Тринидад и Тобаго Кестън Бледман, Марк Бърнс, Емануел Календор и Ричард Томпсън с резултат от 38.12 секунди.

1 коментар

  1. Pic казва:

    Юсеин Болт е нерален.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации