RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

20-годишна рускиня детронира със световен рекорд Канискина на 20км бързо ходене

Публикувано в: Лека Атлетика, ЛОНДОН 2012
20:48, 11 авг 2012, Автор: , Преглеждания:230

Елена Лашманова от Русия нанесе двоен удар над сънародничката си Олга Канискина, като спечели златото на 20-километровото бързо ходене и подобри световния й рекорд.

Едва 20-годишната Елена Лашманова надделя над трикратната световна шампионка в спортното ходене и олимпийска шампионка от Пекин през 2008г. Олга Канискина в много интересна надпревара. Нито една от дамите не успя да се откъсне сама напред и до последния момент не се знаеше коя ще триумфира. В крайна сметка Лашманова финишира първа, като записа най-добро постижение в света от 1:25:02 ч., докато сънародничката й остана само на 7 секунди от златото.

На трета и четвърта позиция завършиха представителките на Китай, като Шенджи Кеян приключи за 1:25:16 и изпревари Хон Лю. Пета приключи Анися Кирдяпкина следвана от още една китайка Шуджи Лу.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации