RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Уганда с първи златен олимпийски медал от 40г. насам

Публикувано в: Лека Атлетика, ЛОНДОН 2012
15:28, 12 авг 2012, Автор: , Преглеждания:90

Стивън Кипротич спечели исторически първи златен медал за Уганда на Олимпийски игри, като последно с такова отличие може да се похвали Джон Акий-Буа, който триумфира на бягането 400м с препятствия през 1972г. в Мюнхен.

Представителят на Уганда донесе първо отличие за страната си от 16 години насам, след като триумфира в последната дисциплина от атлетическата програма – 42 километра маратон.

Стивън Кипротич атакакува двамата си кенийски съперници след 38 изминати километра и успя да им направи разлика. Угандецът бе много уверен в успеха си и празнуваше още преди да мине финала, като в крайна сметка финишира пръв за 2:08:01 ч. Втори на 26 секунди завърши Абел Кируй от Кения, докато трети е сънародникът му Кипсан Уилсън Кипротич, който приключи за 2:09:37 ч. Големите конкуренти на кенийците, етиопците започнаха доста слабо и в крайна сметка решиха да преустановят участието си.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации