RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Камило Плачи: „С Казийски и Жеков качеството на отбора щеше да бъде по-голямо“

Публикувано в: Волейбол, ЛОНДОН 2012
18:50, 14 авг 2012, Автор: , Преглеждания:119

Помощник-треньорът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи не скри емоциите си при кацането на Летище София днес. Италианският специалист се превърна в един от големите любимци на българските фенове, а приносът му за завоюваното четвърто място на Олимпийските игри в Лондон е безспорен.

„За четири години в България работих с трима различни треньори – Силвано Пранди, Радостин Стойчев и Найден Найденов. С всеки съм се разбирал отлично и съм работил за успеха на България. Благодаря на българския народ. Винаги ми е показвал голямата си подкрепа. Всички треньори, журналисти и специалисти казаха, че играхме силно на олимпиадата“, заяви Плачи пред репортерите.

„Не съм се консултирал за работата ни с Радостин Стойчев. Четвъртото място на България се дължи на това, че играхме без много напрежение. Когато отборът е под голямо напрежение, както бе на олимпийската квалификация в София, може и да изиграеш един слаб мач“, продължи италианецът.

„С Матей Казийски и Андрей Жеков качеството на отбора щеше да бъде по-голямо, защото Матей е много голям играч, от световна класа. С Андрей възможностите в атака също се увеличаваха, което също би било голям плюс за отбора“, поясни още той.

„Договорът ми с националния тим на България изтича, но ще имам среща с федерацията. Чувствам се свързан с отбора и с България. Щях да спечеля златния медал на олимпиадата, ако не бях приел офертата на България. Можех да работя за Русия. За мен ще бъде удоволствие да взема български паспорт“, завърши Камило Плачи.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации