RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Матей Казийски съжалява, че е пропуснал Олимпиадата

Публикувано в: Волейбол
15:35, 26 авг 2012, Автор: , Преглеждания:310

Българската мегазвезда Матей Казийски даде интервю за най-големия волейболен сайт volleyball.it след края на първата седмица от подготовката на Тренто за новия сезон. Капитанът на световния клубен шампион говори за предстоящия сезон и за бъдещето си в националния ни отбор.

- Г-н Казийски, как се чувствате в тази фаза от подготовката?
- Добре, свършихме доста работа до момента. В личен план мога да кажа, че съм доволен от подготовката. Знаете, че при мен нещата са малко по-различни, защото за първи път имах възможността да си почина добре през лятото. Да се надявам, че ще запазим този ритъм до края на подготовката ни.

- Чувствахте ли се някак странно по време на тези почти два месеца почивка?
- Да, определено. Това е нещо, което не помня откога не ми се е случвало. Но съм доволен, че мога да започна сезона след една по-различна подготовка.

- Явно лятото не е преминало, както сте очаквали…
- Да, така е. Националният ни отбор се класира за олимпиадата и аз очаквах да играя, но нещата се развиха по друг начин.

- Съжалявате ли, че пропуснахте това голямо състезание?
- Да, разбира се. Но идеята беше да се постигне нещо, което за мен е по-важно.

- Как видяхте олимпиадата като зрител? Какво ще кажете за финала между Бразилия и Русия?
- Много интересен и емоционален мач. Вече виждахме как бразилците побеждават, но в крайна сметка руснаците направиха такъв обрат и спечелиха този почти изгубен финал.

- Ще се върнете ли в националния отбор?
- Това е нещо, което трябва да се преценява тепърва. В момента мисля за предстоящия сезон с „Тренто“, но ще видим какво ще се случи, когато дойде време и за националния.

- Започва новата кампания на Трентино (Тренто) и отново ще преследвате титлите от петте състезания, в които участвате. Тази година по-лесно ли ще бъде заради липсата на турнири за националните отбори?
- Да, със сигурност ще имаме повече време – няма ги всичките тези квалификации, световната купа. Надявам се да се възползваме максимално от по-добрата програма. Ние трябва да бъдем готови да играем на много високо ниво от самото начало, защото ни предстои мачът за суперкупата на Италия.

- Откъде идва този ваш постоянен глад за победи?
- Винаги съм казвал, че е свързан както с моя характер, така и с глада на съотборниците ми. Всички момчета в отбора искат да побеждават.

BGVolleyball.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации