RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Алекс Симеонов: „За всеки е чест да представлява България на най-високо ниво“

Публикувано в: Баскетбол, България, Български таланти, Интервю
15:06, 27 авг 2012, Автор: , Преглеждания:423

Алекс Симеонов бе един от основните играчи на младежкия национален отбор по баскетбол, който се извоюва квота за Дивизия А, завършвайки четвърти на Евро 2012 в София през миналия месец. Роденият на 28 март 1993 година във Видин баскетболист играе като крило и е състезател на Левски. Вижте какво сподели младата ни надежда специално за SportVOX:

Успяхте да се класирате за дивизия А при младежите. Месец след европейското в София осъзнаваш ли какъв успех сте постигнали?

Аз лично съм разочарован, защото всички искахме да играем финал, но за жалост не успяхме. Хубавото е, че се класирахме за А дивизия и догодина ще премерим сили с най-добрите.

Не успяхте да спечелите медал и завършихте четвърти? Какво не ви достигна в полуфинала с Хърватия и след това в мача за бронза с Израел?

Мачът с Хърватия малко не ни достигна, а последния мач с Израел бяхме физически и психически изтощени, защото предишните 2 мача се хвърлихме изцяло.

Вече си на 19 години. Мислиш ли за мъжкия национален отбор на България?

За всеки един състезател е чест да представлява България на най-високо ниво, а именно мъжкият национален отбор. Това е една от целите, които съм си поставил и ще работя здраво, за да я постигна.

Смяташ ли, че България ще се класира за Европейското в Словения през 2013-а година?

Следя мачовете на националния отбор. Подкрепям момчетата изцяло и вярвам в техните възможности.

В момента си играч на Левски. За „сините“ ли ще се състезаваш през следващия сезон?

Левски е клубът, в който съм се формирал като играч и в който се чувствам добре и съм много щастлив, че ще остана и през следващия сезон.

При мъжете на Левски треньор е Тити Папазов, който е много емоционален и качествен специалист. Какво е чувството да тренираш под негово ръководство?

Целият треньорски щаб на Левски, начело с Тити Папазов, е сформиран от изключителни професионалисти, с които е удоволствие да се работи.

А мислил ли си като твоя съотборник от младежкия тим Павлин Иванов да пробваш трансфер в чужбина?

Мислил съм по този въпрос, но за мен е важно да се докажа и да изградя име в родината и следващата стъпка би била евентуален трансфер в чужбина.

Коя е любимата ти позиция на терена?

Аз съм комплексен играч и се чувствам еднакво комфортно на различните позиции по терена. За мен няма значение на коя позиция играя, стига отборът ми да побеждава.

Кой те насочи към баскетбола и защо избра точно него?

Основна роля в избора ми изиграха моите родители. Те ме заведоха в баскетболната зала и от този момент разбрах, че това е нещото, с което искам да се занимавам занапред.

Кои са твоите баскетболни герои?

Трудно ми е да определя кой играч ми е любим, но по мое мнение най-ефективен и най-комплексен е ЛеБрон Джеймс.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Обичам да прекарвам свободното си време с близките ми хора в домашна обстановка и да си наваксвам със съня.

И накрая…доволен ли си от представянето на България на Олимпиадата в Лондон и смяташ ли, че двата медала са успех?

Като всеки българин и аз се радвам на успехите на българските спортисти по света. Зад тези медали стоят много пот и тренировки и те са възнаграждение за труда на атлетите. България може само да бъде горда с олимпийските си медалисти!

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации