RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Светослав Гоцев: Италианският шампионат може да ме научи как да бъда истински състезател

Публикувано в: Волейбол
13:23, 5 сеп 2012, Автор: , Преглеждания:73

За първи път в Италия. На 22 години преследва съкровището.Светослав Гоцев търси своето първо злато тук, във Верона. Марми Ланца му предоставя възможността и българският център не иска да изпусне този шанс. Италия е един сериозен и много тежък тест за българина. Но Гоцев иска да се представи добре, при това на всяка цена. Опитът във Верона ще му отвори нови хоризонти. Началото е по-бавно, защото има много да научи и още повече да се изпоти. Верона е в центъра на новия му свят. Светослав пристига от Пирин Балканстрой, но за да свърши под светлината на прожекторите в Града на влюбените ще трябва да се потруди. Не е задължително това да стане веднага. Често обаче в подобни случаи трябва да отговориш подобаващо на очакванията. А и в Марми Ланца са нетърпеливи да открият потенциала на своя нов българин.

- Гоцев, какви са ви първите впечатления от новия Ви дом?
- Трябва да кажа, че се чувствам много добре както с моите съотборници, така и с треньорите. Със сигурност
впечатленията ми са много по-добри, ако трябва да сравнявам с онова, на което бях свикнал в България.

- С какво ще запомните първите три седмици от подготовката Ви с Марми Ланца?

- Не знам все още какво е игровото ниво на отбора, защото съм за първи път в тази страна. Мисля, че от това, което видях до момента и ако продължим да работим по същия начин, можем да спечелим много мачове и да сме удовлетворени от труда ни.

- Успяхте ли вече да откриете потенциала на новия Ви отбор?
- Познавах и преди това по-известните играчи на отбора като Меони, Гавото и Рак. Но трябва да кажа, че и всички останали притежават страхотни качества. В България предаваха по телевизията много мачове от италианския шампионат и можех да следя подвизите на Матей Казийски срещу Лубе Банка Марке (Мачерата).

- Според Вас кои играчи могат да направят разликата за Марми Ланца в Серие А1 през този сезон?
- Не мога все още да определя техническото ниво на отделните играчи. След като се присъединят към групата ни Дзингел, Пийкок и Тер Хорст ще можем да тренираме всички заедно и да работим по най-добрия начин. Само след това ще разберем кой от нас е способен да прави разликата.

- Какво изисква от Вас треньора Бруно Баньоли?

- Нищо по-специално. С него изграждаме отлични отношения. Много е спокоен и улегнал. Успява да ми даде спокойствието, от което имам нужда, за да подобрявам основни елементи от играта ми.

- Какво мислите, че можете да дадете от себе си за отбора и за новите Ви фенове?
- За мен важно е да остана тук колкото се може по-дълго, защото мога да израстна доста. Италианският шампионат може да ме научи как да бъда истински състезател. Моята позиция ме принуждава да атакувам колкото се може повече, но ще се опитам да бъда полезен и от сервис.

Симоне Антолини, „Арена“

превод: bgvolleyball.com / Ивайло Пампулов

Оставете коментар

Подобни публикации