RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мария Филипова: „Абонданца промени начина ни на мислене“

Публикувано в: Волейбол, Интервю
15:11, 17 сеп 2012, Автор: , Преглеждания:290

Мария Филипова е един от основните стълбове на националния ни отбор по волейбол, който успя през това лято да постигне историческо първо класиране за Гран При, както и взе визи за Европейското след шест победи в квалификациите. Състезателката на Локомотив Баку е твърд титуляр на поста либеро в последните години. Ето какво каза Филипова пред SportVOX за представянето на тима ни през това лято:

Успяхте да се класирате за ЕвроВолей 2013 след шест поредни победи в групата. Как се чувстваш след края на квалификациите и постигнатия успех?

Благодаря, чувствам се чудесно и честно казано бях напълно сигурна, че ще се класиране още след тези два турнира.

Как би обобщила цялостното представяне на България през това лято? Записахте само една загуба в официален мач.

Ако погледнем реално загубите са три, включвайки тези две от олимпийската квалификация в Турция. Мисля, че тази година беше много добра и положителна за нашия отбор и поставихме едно ново начало на българския волейбол – Гран При участие.

Ще имаш ли време за почивка или веднага започваш с клубния си отбор?

Имам два дни да си оправя документите за Азербайджан и на 20 септември заедно с Диана Ненова заминаваме за Чехия, където ще се присъединим към подготовката на Локомотив Баку.

И последно… какво промени Марчело Абонданца в отбора, за да бъде той толкова добър и със силен характер в момента?

Промени начина ни на мислене. Направи ни по-позитивни, по-уверени в нас самите и ни даде нужната доза самочувствие. И разбира се, една пълноценна подготовка както физически, така и тактически, за да постигнем нужните резултати.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации