RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Честит Рожден Ден, Матей!!!

Публикувано в: Волейбол, Коментар
11:51, 23 сеп 2012, Автор: , Преглеждания:482

Днес звездата на българския национален отбор по волейбол Матей Казийски помъдрява с още една година!!!

Нека да е честит рожденият му ден. Да му пожелаем най-напред да е жив и здрав, да бъде винаги такава борбена личност и никога да не се предава. Да бъде винаги себе си, както го е правил и до сега. Точно на този ден, реших да ви разкажа за човека, сина, приятеля, за звездата Матей Казийски, от една друга по различна гледна точка.

Той е роден преди 28 години. В семейството на националните ни състезатели по волейбол – а именно баща му Илиян Казийски, който е бил разпределител и майка му Валя, която е играла център. В момента Матей е висок 203 см, и тежи 93 килограма.
Няма да изпадам в подробности и да ви разказвам за славното минало и великото бъдеще на Матей, което днес е и настояще, защото всеки от вас със сигурност го знае. Но все пак ще посоча едни от най-важните му отличия, за да остане той в историята, като един от най-успешните ни волейболисти, както на национално, така и на клубно ниво. И идол на повечето млади волейболни наши и чуждестранни таланти.

А поредицата от отличията,никак не е малка :

 Бронзов медал от Световно първенство за младежи 2003 г.
 Спечелил приза за най-добър изпълнител на начални удари на Световната лига през 2004 г.
 Спечелил също приза за най-добър нападател на Световната лига в Москва през 2006 г.
 На 3 декември 2006 става трети на световното първенство в Япония сбългарския национален отбор по волейбол, като печели и приза за най-добър изпълнител на начален удар на първенството.
 Избран за волейболист номер едно на Европа за 2006 година.
 Бронзов медалист от Световната купа в Япония 2007 г.
 Избран за MVP на финалната четворка на Купата на Русия, която печели със своя отбор Динамо през 2007 година[2].
 С клубния си отбор Итас Диатек (Трентино) печели шампионата наИталия за 2007 – 2008 г. като играе със съотборника си Владимир Николов и редом до Никола Гръбич, който е светило на сръбския волейбол.
 Избран за волейболист номер едно на Европа за 2008 година.
 Носител на златен медал от Шампионската лига по волейбол на Европа през 2009 г.
 С бронзов медал от Европейското първенство 2009 г.
 Световен клубен шампион с Итас Диатек (Трентино) на шампионата в Доха през 2009 г.
 Избран за MVP на Световното клубно първенство в Доха през 2009 г.
 Награден за най-добър нападател на Световното клубно първенство в Доха през 2009 г.
 Носител на Купата на Италия за 2010 г.
 Шампион на Италия за 2011 г.
 Носител на Купата на Италия за 2012 г.

Днес Матей е и капитан на италианския отбор Тренто, където негов трениьор е другият наш бележит българин Радостин Стойчев. Но не за този човек искам да ви разкажа, не за звездата Матей Казийски, а за Човекът с главно ‘’Ч’’ или както го наричат повечето му приятели Матей или просто Матю.

Той е един истински и специален човек. Толкова земен, колкото повечето хора никога не биха си представили, че звезда от такъв ранг може да има толкова добро и приятелско отношение, както с познати, така и с напълно непознати хора. Той се сблъсква на ден с толкова много хора, но винаги намира време и начин да обърне внимание на всеки един от тях. Намира точните моменти, точните думи, за да поговори с всеки един от тях, да отговори на техните въпроси, да се снима с тях, да даде автографи или просто, за да им се усмихне, а самите ние знаем, колко запленяваща и топла е неговата усмивка. Както казва самият той: ‘’Това е моето най-голямо оръжие ‘’ .

Матей е от малкото хора, които въпреки златния път, по който са минали са успели да запазят човещинката у себе си. Всеки от нас, който се е докоснал до самия него, знае колко специален е той всъшност. Как можете да говорите с него по всякакви теми от живота. Човек който винаги би ти дал едни от най-добрите съвети. Но колкото силен и могъщ да изглежда, той е един обикновен човек, една търпелива, но лесно ранима личност. Той е пример за един от най-човечните хора, останали в нашата държава. И няма как да не засегна последните събития, случили се около нас и около него.

Всеки говори, защо така е направил, защо не иначе. Но приятели, знайте, че щом той е направил нещо,з начи си има причина, значи има защо. Той не обича да се обяснява, не обича да се оправдава, просто вярвайте, че щом прави нещо, то е за добро, то е защото просто така трябва.

Но да не растягаме прекалено много локуми, нека оставим нещата да се случат, защото действията тежат повече от колкото и много думи да изречем. Нека застанем зад него, да му кажем, кой съгласен и кой не, че го обичаме и че го чакаме да се върне в националния отбор, защото ни е нужен. Да бъде отново нашият Матей, този който се бори със зъби и нокти за честта на България, за националния ни флаг. Да му кажем, че, правилно или не, ние заставаме зад него, зад това, което прави и зад това ,което ще прави за в бъдеще. Може и да прозвучи малко не на място, не като за рожден ден, но нямаше как да не засегнем тази случка, която се случи с всички нас.

Матей,

Ти си един прекрасен и добър човек. Ти си нашата повод за гордост. Ти си пример за един истински и достоен българин.
Пращаме ти нашите сърдечни поздрави, нашата огромна и топла прегръдка директно от България!!!
Вярвай в себе си,както ние вярваме в теб.
Бъди ни жив и здрав. Много успехи във всяко едно твое начинание!

Обичаме те, МАТЕЙ !

2 коментара

  1. Весела казва:

    Eдин от малкото достойни мъже на България! Да е жив и здрав и да ни радва още дълги години!

  2. energy87 казва:

    Mnogo mi haresva i dano pak sa sastezava v nacionalnia otbor. :P

Оставете коментар

Автор

Подобни публикации