RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Звезда на Хофенхайм в изкуствена кома след тежка катастрофа

Публикувано в: Германия, Избрано, Футбол Свят
22:36, 28 сеп 2012, Автор: , Преглеждания:91

Катастрофиралият тежко футболист на Хофенхайм Борис Вукчевич се намира в изкуствена кома, а състоянието му продължава да бъде критично с опасност за живота.

В немските медии вече се появиха подробности за катастрофата и снимки от напълно потрошения автомобил на полузащитника на Хофе.

Инцидентът се е случил в 13:50 часа немско време в близост до град Баментал, който се намира в Баден-Вюртенберг. Според полицейските доклади, най-вероятно заради твърде висока скорост колата е излязла от пътя и се е разбила в пътуващ в обратната посока тежкотоварен камион.

„Пожарникарите трябваше да измъкнат шофьора от разрушения автомобил. След това той бе транспортиран с хеликоптер“, разказа очевидец.

снимка: Билд

„Вукчевич бе опериран веднага и се намира в изкуствена кома. Неговото състояние е критично, по-нататъшното развитие на лечението не може да бъде предсказано за момента“, се казва в изявление на Хофенхайм.

Шофьорът на камиона се е отървал с леки наранявания и също е откаран в болница за амбулаторно лечение. Говорителят на полицията Юрген Енгелхард обясни, че разследването на причината за катастрофата е в ход.

Участъкът, в който се е случила катастрофата е сравнително прав, а максимално разрешената скорост е 70 километра в час. Според информации на „Билд“ Вукчевич е карал със 6 км/ч над позволеното.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации